Egészséges Jutifali Receptek – Így Motiváld a Kutyusod! 🐶🍪
0 komment

Egészséges jutifali receptek – Így motiváld a kutyusod!

Nagyra nyitott bociszemek, felfelé néző tekintet, fegyelmezett, ülő testtartás – ismerős ez valahonnan? Ha igen, akkor biztosan a Te kedvenced is gyakran helyezi magát kuncsorgó üzemmódba, ahol a nap bármely szakaszában egy falat kajáért hajlandó a lehető legártalmatlanabb ábrázatot magára ölteni. Ideje egészséges jutifalikkal engedni a kérésnek!

Hogyan lehet ennek nemet mondani? A gyakorló gazdik tudják, hogy nagyjából sehogy. Emiatt fontos, hogy ha már kísértésbe esünk, a sok jutalomfalat, amit soron kívül adunk neki, egészséges legyen, különben hamar kikerekedik a pocakja. Cikkünkben megosztunk néhány receptet, amelyek elkészítésével nyugodt szívvel adhatsz jutalomfalatot kutyusodnak!

Egészséges jutifali a bolti rágcsák helyett

 1. Megúszós jutalomfalat ötletek egy perc alatt

Kezdjük a legkézenfekvőbb és leggyorsabb jutalomfalat ötletekkel. Ha olyan kutyusod van, aki szereti a zöldségeket és gyümölcsöket, szerencsés vagy, mert rengeteg féle van, amit szabadon adhatsz neki, és még az egészségének is jót tesz. Van sárgarépa, alma, áfonya vagy zeller a hűtőben? Elő velük! Rost- és vitaminforrások, amelyek segítenek a fogak tisztításában is. Ha megnézzük, a répa, a zeller és az áfonya rengeteg kutyatáp összetevői között is szerepel, így biztosan nem csak városi legenda, hogy nekik való.

 

2. Banános-répás csoda

Kevés hozzávalóból, egyszerűen, olcsón, és gyorsan nagyon egészséges, ropogós jutalomfalatot készíthetsz kutyusodnak.

Hozzávalók:

  • 2 db sárgarépa

  • 1 db érett banán

  • 1 db tojás

  • 200 gramm liszt

  • 2 kanál olívaolaj / kókuszolaj


Elkészítés:

  1. Pucold meg a sárgarépát, majd reszeld le!

  2. Villával pépesítsd fel a banánt!

  3. Helyezd őket egy aprítógépbe, vagy egyszerű keverőtálba, és dolgozd őket össze a liszt, a tojás, és az olaj hozzáadásával.

  4. Addig gyúrd őket, míg nem egy masszív tésztát nem kapsz! Ha ragad, vagy folyós, adj hozzá még lisztet!

  5. Nyújsd ki a tésztát, és kedved szerint szaggasd ki! Vághatod egyszerű kockákra, de pogácsaszaggatóval is szép köröket készíthetsz.

  6. A 180 fokra előmelegített sütőbe sütőpapírral kibélelt tepsiben helyezd be, majd 20-25 percig süsd, mígnem aranybarna jutifalikat nem kapsz.

  7. Miután elkészült, mindenképp várd meg, míg kihűl, és csak azután jöhet a tanulás!

Egészséges jutifali: olcsó és gyors

3. Vitamingolyó sütés nélkül


Ha esetleg az előbbinél kevesebb energiabefektetéssel szeretnél saját készítésű jutalomfalatot készíteni, sütés nélkül is szuper lehetőségeid vannak! A vitamingolyó elkészítéséhez nagyjából tíz percre van szükséged, és néhány alapvető alapanyagra.

Hozzávalók:

  • 3 db sárgarépa

  • 1 db alma

  • 1 db barack

  • 1 kanál méz

  • 2 és ½ pohár zab

  • ¼ pohár víz


Elkészítése:

  1. Hámozd meg a répákat, és a gyümölcsöket!

  2. Darabold fel őket, majd helyezd őket egy keverőtálba, és botmixerrel dolgozd őket pépessé!

  3. Az elkészült püréhez adj hozzá egy kis vizet és egy kanál mézet!

  4. Öntsd a tálba a zabot is!

  5. Az elkészült masszából kézzel formázz kis golyókat! Lehetnek kisebbek és nagyobbak is, függően attól, hogy mekkora kutyának készíted.

  6. A golyókat tedd minimum 12 órára a hűtőbe, hogy szilárd jutifalikat kapj!

  7. Mehetnek a jutalomfalat táskádba!

Sok angol recept használ előszeretettel sütőtök pürét, vagy mogyóróvajat a jutifali receptekben, mi igyekeztünk az olcsó, és könnyen beszerezhető hozzávalóknál maradni. Ha Neked véletlen mégis lapulnak a szekrényedben, bátran variáld velük a recepteket! A mogyoróvajnál figyelj azonban, hogy ne legyen benne sem cukor, sem só (a nyírfacukor, és xylitol cukorhelyettesítő is mérgező lehet a kutyának)!

Nem kell megszállott gazdinak lenned ahhoz, hogy egészséges jutifali készítésre add a fejed. Mint a fenti receptekből láthatod, olcsón, egyszerűen és gyorsan elkészíthetőek a falatkák, és megnyugvást ad, hogy tudod, hogy pontostan mi kerül kedvenced szervezetébe. Nincsenek tartósítószerek, ismeretlen összetevők, csak olyan hozzávalók, amelyeket Te is szívesen megennél! 

Ha szeretnél macskáknak való receptekről olvasni, kattintsd ide! További tartalmakért látogasd meg Facebook https://www.facebook.com/PetsonHU/oldalunkat is!

JutalomfalatKutyaKutyás tippekReceptek

Kommentelés

Minden komment moderálásra kerül megjelenítés előtt.

Népszerű termékeink

Nyugtató Plüss Fekhely (Továbbfejlesztve)Nyugtató Plüss Fekhely (Továbbfejlesztve)
Nyugtató Plüss Fekhely (Továbbfejlesztve)
+1
Akciós ár7.990 Ft-tól Korábbi ár15.990 Ft
Vélemények