Macskamenta: ezért tarts otthon! 🌿
0 komment

A Te cicád hogy reagál rá?

Nevetségesen hangzik, de sok macskára a macskamenta olyan hatással van, mintha bedrogoztak volna. Kábult, mámoros tekintet, bohókás, aktív jellem – ez jellemző azokra a cicákra, akik a macskamenta megigéző hatása alá kerültek. Aggodalomra persze semmi ok, a kábítószerekkel ellentétben a macskamenta teljesen ártalmatlan a kedvencünkre!

 

 1. A macskamenta hatása

A macskamenta az ajakosvirágúak rendjébe tartozik, nevét pedig nem véletlen kapta a macskákról: rájuk gyakorolt különleges hatása legendás. Egy párzási rítushoz kapcsolódik: a kandúrok a nőstények meghódítása érdekében gyakran ezzel dörzsölik be testüket, ha nem kaphatóak könnyen kiszemeltjük kegyei. Ilyenkor általában sikerrel járnak a hódítással, a nőstények 70-80%-ára hatással van a növény, de a kandúrokat is mámorossá teheti.

 Macskamenta otthonra

2. Így használd ki a macskamenta előnyeit

Nem csak a párzási ösztönt fokozza a macskákban, de növeli a játékkedvüket is, ami lusta cicáknál különösen nagy előny, hiszen az ő egészségük érdekében is fontos, hogy megmozgassák magukat. 

Néhány tipp a gyakorlatban:

  • Tölts meg egy játéklabdát macskamentával, így biztosan tovább köti le őt

  • Motiváld őt azzal, hogy a játék horgászbotot is megdörzsölöd vele

  • Petson Tipp: dörzsöld meg vele a ficánkoló lazacjátékot, így az egyébként is intenzív élmény eufórikus élménnyé válik

Ezen kívül nyugatató hatással bír, ami számos szituációban hasznos lehet. Például, ha szokatlan számára egy helyzet: például várakozás egy állatorvosi rendelőben. Ilyenkor nagy előny számunkra is, és kedvencünk számára is, ha tudunk neki egy kis macskamentát adni, hogy könnyebben meg tudjon birkózni a számára feszültséget okozó történésekkel. Sok olyan eset is lehet, amikor valahová utaznánk cicánkkal, ő pedig tiltakozni kezd a kisállathordozó ellen. Ebben az esetben is elővehetjük a csodaszert: egy kis macskamentával könnyen meg lehet győzni arról, hogy nem olyan félelmetes szerkezet, mint amilyennek gondolja. 

Macskamenta kölyökcicáknak is

A macskánk tanításánál is hasznos lehet. Nem mondunk azzal újat, hogy a szeretnek a saját fejük után menni, és kéjük-kedvük szerint cselekedni. Szép szóból nem mindig értenek, de egy kis manipuláció itt is nagy segítség lehet! Például gyakori probléma a kaparászás: hogy hiába a kaparófa, még mindig a legdrágább és legféltettebb bútor az, amit tönkre akar tenni. A kaparászás azonban nem csak a gazdik bosszantására van, területmegjelölésre szolgál, mint ahogyan a kutyáknál a körbepisilés. Ha a kaparófa fölé egy csokor macskamentát lógatunk, vagy pedig bedörzsöljük vele a bútort, garantált, hogy máris a megfelelő helyet találja szimpatikusnak a kaparásra. 

Ha tanításra adod a fejed, ne hagyd ki jutifali receptjeinket se!

3. Nem veszélyes?

Jogosan merül a kérdés, hogy nincs-e a macskamenta használatában bármi veszély, hiszen látványosan intenzív hatást gyakorol rájuk. Az eddigi kutatások alapján nincs addiktív vagy káros hatása a macskamentának, folyamatos használat mellett sem jelentkeznek elvonási tünetek a növény megvonása után a vizsgált egyedek esetében. Egy másik kísérlet során az is kiderült, hogy nem jár az orr szaglóhámjának károsodásával sem gyakori szagoltatás után. Az egészségükre ártalmatlan tehát, ennél fogva attól sem kell félni, ha véletlenül kedvenced lenyeli a növényt, semmi baja nem fog belőle származni!

Macskamenta

A fentiek ellenére mégsem javasolt, hogy minden nap alkalmazd a macskamenta serkentő hatásait kedvenceden, mert nem feltétlen jó, ha minden nap túlpörög kedvencünk. Heti egy vagy két alkalommal azonban használd bátran! 

4. Meggyőztetek, ide vele!

Ha Te is szeretnéd kipróbálni a felsorolt hatékony felhasználási módok valamelyikét, jó hírünk van számodra! Webáruházunk kínálatában megtalálod a macskamentát!

További tartalmakért kövess minket Facebookon is!

MacskaMacska nevelésMacskamentaMacskás tippek

Kommentelés

Minden komment moderálásra kerül megjelenítés előtt.

Népszerű termékeink

Nyugtató Plüss Fekhely (Továbbfejlesztve)Nyugtató Plüss Fekhely (Továbbfejlesztve)
Nyugtató Plüss Fekhely (Továbbfejlesztve)
+1
Akciós ár7.990 Ft-tól Korábbi ár15.990 Ft
Vélemények