Macskák Hűsítése - Tippek a Forró Nyári Napokra 💦🐈
0 komment

Ha végre itt a nyár és meleg az idő…

A cicáddal való strandra járást nem feltétlenül ajánlanánk. De egyet se félj, rengeteg más, hasznos tippet hoztunk, amivel megkönnyítheted kedvenced életét a hőség alatt. Ápolásban való apró változtatások, kis lakberendezés, vizes mulatság rettegés nélkül... Többek között ilyen tippekre számíthatsz, ha tovább olvasod cikkünket. Mutatjuk a mi tippjeinket macskák hűsítésére!

Nyissz-nyissz 

Rövid szőrű cicád esetében elég a napi egyszeri szőrtelenítő kesztyűs átfésülés. Ezzel eltávolítod a kihullófélben lévő szőrszálakat, amik négylábúdnak csak plusz fülledtséget, neked pedig takarítást jelentene.

Macskák hűsítése vízparton

Egy hosszú szőrű cicával azonban kicsit több lesz a dolgod. Kapd elő a nyírógépet és trimmeld meg a bundarengeteget! De teljes borotválásra soha ne vetemedj, hiszen így nem lesz mi megtörje a napsugarakat. Természetesen a műveletet szakemberre is bízhatod. Érdemes jó előre időpontot foglalni a kozmetikushoz, mivel a nyári időszakra általában be vannak táblázva. Szuper, tettél is egy lépést a filcesedés ellen! Ezek a részek ugyanis megkötik a forróságot kellemetlen perceket okozva cirmidnek.

Észreveheted azt is, hogy kedvenced sokkal többet tisztogatja magát nyáron, ez teljesen normális. Az ő saját módszere a hűsölésre, a nyál ugyanis ahogy párolog a szőr felszínéről, úgy fogja hűteni. 

Érdemes beszerezni egy kiskedvenc-barát naptejet is, mivel a négylábúak is igen hamar leéghetnek, a bőr gyógyulása pedig fájdalmas lehet. 

Változások a ház körül  

Ne lepődj meg, ha cicádat a konyha vagy a fürdőszoba padlóján látod hasalni, ezek viszonylag hűvös felületek, amiken remekül tud hűsölni, épp ezért hagyj szőnyegmentes foltokat szerte a lakásban.

Húzd be a függönyöket, engedd le a redőnyöket, hiszen a derengő fénytől eltekintve kellemes idő lesz és még a légkondícionáló vagy a ventillátor által keltett költségeken is spórolhatsz, a függöny vagy redőny ugyanis blokkolja a tűző napsugarakat és jóval kevesebb forróságot enged át. 

Emeld meg macsekod ágyát, így alatta tud keringeni a levegő, nem esik fogságba a meleg, az ágy egyik sarkába akár egy törölközőbe csavart jégakkut is elrejthetsz, ehhez dörgölőzhet a legforróbb órákban. 

Ügyelj arra, hogy ha éppen kint virgonckodik kedvenced, nyílt, árnyékos tereken maradjon, például ne hagyd, hogy belógjon az üvegházba, fészerbe, egyéb pokolian meleg helyekre.

Rendezz be macsekodnak egy saját kuckót, ahová elvonulhat, ha felforrósodna a hangulat. A lényeg, hogy bent legyen egy hűvös, viszonylag sötét és csendes helyen, ahol biztosított számára a privát szféra. Fordíts például az oldalára egy kartondobozt, ez garantáltan sikert arat majd, pláne, ha teszel bele pár szem jutifalatot, hiszen mindenki tudja mennyire imádják a cicák a dobozokat. 

Macskák hűsítése tengernél

Macskák hűsítése hűsítő finomságokkal 

Cicáknál nem biztos, hogy beválna a fagyasztott gyümölcsdarabok praktikája, de számukra is létezik olyan finomság, amit szívesen elfogyasztanak. Csak fogj egy jégkockatartót, tegyél bele kevés tonhalat, majd öntsd fel csirkealaplével, adj egy-egy kockát szőrgombócodnak a legforróbb napokon és voilá, ízletes hűsölés

Kísérletezz bátran bármilyen más cicák számára biztonságos ételkombinációval, tuti lesz olyan nasi, amiért a legválogatósabb csibészek is megőrülnek majd! 

Minden, ami víz... Macskák hűsítése vízben és vízzel

Teljesen egyértelmű, hogy a friss ivóvíz minden szeleburdi cirmi számára nagyon fontos. A nyári hónapokban tegyél ki több helyre tálkákat (hátha felborul), a kerámiából készült tartja a leginkább hűvösen a vizet, a fémből vagy üvegből készült egész jól, míg a műanyag a legkevésbé. 

Ha úgy érzed kedvenced nem iszik eleget, próbálkozz egy itatókúttal, mivel a cicák többsége ösztöneikből adódóan - például, hogy elkerüljék a fertőzéseket - inkább a folyó vizet preferálja. De jó megoldás lehet még, ha a nedves eledel bevitelét emeled meg, hiszen nevükből is adódóan jelentősen több folyadékot tartalmaznak, mint száraz társaik. 

Bár a legtöbb szőrgombóc ki nem állhatja a vizet, jól fog esni neki nyáron, ha a gazdi egy benedvesített törölközővel átsimogatja. 

Ismét jól fog jönni a már említett jégkockatartó, fagyassz be pár adagot, majd adj egy-egy kockát cicusodnak. Biztosan felkelti a kíváncsiságát és egy hűsítő mulatság veszi majd kezdetét. 

Így ismerd fel és kezeld a hőgutát

Túlzott idegesség, kiterülés, üveges tekintet, zihálás, hányás, nyáladzás? Ezek a macska hőguta legfontosabb ismertetőjegyei. Ha a tünetek alapján kedvencednek hőgutája lehet, cselekedj azonnal! Vidd árnyékos, hűvös helyre és próbáld itatni, spricceld le hűvös, de nem jéghideg vízzel a testét vagy simítsd át vizes törölközővel, kapcsolj be egy ventilátort ez is segíthet, amíg cicusod jobban nem lesz. Soha ne merítsd hideg vízbe vagy itasd túl, ez sokkhoz és még komolyabb kimenetelhez vezethet. 

Kövess minket Facebookon is!

ÁpolásEgészségMacska nevelésMacskás tippek

Kommentelés

Minden komment moderálásra kerül megjelenítés előtt.

Népszerű termékeink

Nyugtató Plüss Fekhely (Továbbfejlesztve)Nyugtató Plüss Fekhely (Továbbfejlesztve)
Nyugtató Plüss Fekhely (Továbbfejlesztve)
+1
Akciós ár7.990 Ft-tól Korábbi ár15.990 Ft
Vélemények